Zo kies je de mooiste oorbellen voor je outfit!

 Zo kies je de mooiste oorbellen voor je outfit!

Elke outfit is anders, maar het is altijd de moeite waard om op zoek te gaan naar accessoires die er perfect bij passen. Zoals oorbellen! Wil je graag weten waarop je zoal moet letten als je mooie oorbellen zoekt voor een outfit? Dan kan het volgende overzicht je zeker helpen!

4 dingen om rekening mee te houden als je oorbellen zoekt

Oorbellen vormen een belangrijke accessoires en afwerking voor een stijlvolle outfit. Dat is nog méér zo als je het juiste paar kiest. En dat doe je zo:

1. Let op de kleuren

Als eerste is het natuurlijk erg belangrijk dat je aandacht besteedt aan de kleuren van je nieuwe paar oorbellen. Stem deze vooral af op de tinten en kleurschakeringen die in je outfit zelf aanwezig zijn.

Zo is een turquoise kleedje erg mooi met gelijkkleurige oorbellen, maar je kan evengoed wat meer contrast creëren door middel van rode of roze modellen. Zolang je gebruik maakt van de principes van de complementaire of contrasterende kleuren kan je eigenlijk weinig mis doen!

2. Eenvoudig of sierlijk?

Daarbij loont het zeker de moeite om te bepalen of je eenvoudige, sobere oorbellen wilt, of eerder behoefte hebt aan sierlijke modellen. Ook dit hangt grotendeels af van het soort outfit dat je draagt.

Voor een zakelijke en strakke look zijn sobere modellen de beste keuze, maar sierlijke oorbellen zijn een must-have als je bijvoorbeeld een galakleed draagt. Gebruik je huidige outfit en de look die je nastreeft als basis om zeker een goede aankoop te doen!

3. Houd rekening met de vorm van je gezicht

Vervolgens moet je ook rekening houden met de vorm van je gezicht als je een nieuw paar oorbellen zoekt. Vrouwen die een iets ronder en voller gezicht hebben, kunnen hun gezichtstrekken wat slanker doen lijken als ze gaan voor lange en langwerpige oorbellen.

Aan de andere kant kan je een fijn en scherp gezicht dan weer iets ronder doen ogen met korte, ronde oorbellen. Denk maar aan ronde hangertjes of bijvoorbeeld oorbellen die uit allemaal verschillende schijfjes boven elkaar bestaan!

4. Balans creëren met andere accessoires

Ten slotte kan je bij de zoektocht naar goed oorbellen ook het gebruik van andere accessoires in het achterhoofd houden. Wil je bijvoorbeeld een paar dat goed bij je handtas past, door dezelfde materialen of kleuren terug te laten komen? Dan is dat zeker mogelijk.

Ook is het een goed idee om oorbellen te kiezen die bij je bril, armbanden of halsketting passen. Zo creëer je een uniforme, stijlvolle look die helemaal compleet is!