Deze dingen moet je allemaal regelen als je gaat trouwen!

 Deze dingen moet je allemaal regelen als je gaat trouwen!

Trouwen, dat is de droom van elke vrouw. Al op jonge leeftijd heeft menigeen vrouw besloten dat ze later wil gaan trouwen met haar geliefde. Een magische dag waarin jij in het middelpunt van de belangstelling staat, dat is iets waar je een vrouw maar al te blij mee kan maken. Daarnaast is het ook een once-in-a-lifetime-experience, iets wat je maar één keer in je leven doet (als het goed is). Op deze manier ben je voor altijd verbonden aan je partner, en voelt het alsof jullie vanaf nu zijn samengesmolten tot een eenheid. Dat is toch enorm romantisch? Trouwen is voor veel mensen dus een essentiële fase in het leven: iets wat je ongetwijfeld gaat doen. Maar, wat komt er allemaal bij kijken als je gaat trouwen? Lees hier waar je in ieder geval over na moet denken als je in het huwelijksbootje gaat stappen!

De locatie

Een van de belangrijkste dingen waar je over na moet denken, is de locatie van jullie bruiloft. Ga je in de winter of herfst trouwen, dan is het handig om een locatie binnen te nemen, zoals een mooie kerk en een authentiek zaaltje of een kasteeltje. Trouw je in de lente of zomer, en het weer staat het toe (je weet het immers nooit in Nederland), dan is het leuk om een groot buitenfeest te geven. Of wellicht een feest op het strand, als jullie echte strandliefhebbers zijn!

De gastenlijst

Daarna moet je je bedenken wie er allemaal op de bruiloft mogen komen. Het is handig om hier een gastenlijst voor op te stellen, zodat je zeker weet dat iedereen die je kent ook daadwerkelijk een uitnodiging ontvangt. Niets is zo pijnlijk om mensen te vergeten en dat ze later op social media zien dat jullie zijn getrouwd, terwijl ze nog steeds op een uitnodiging staan te wachten. Vink daarom deze lijst af wanneer je de uitnodigingen gaat versturen, om ongelukjes te voorkomen!

De catering

Op een feestje wil je natuurlijk niet zelf uren in de keuken staan, je wilt dat de catering wordt gedaan door een professioneel bedrijf dat hier ervaring mee heeft. Zo weet je dat de hapjes en gerechten die op tafel worden geserveerd zo lekker zijn dat de gasten hun vingers erbij aflikken. Dat is de reactie die je wilt krijgen: als mensen hun eten laten staan, dan weet je dat er ergens iets misgegaan is. Daarnaast moet je natuurlijk ook nog bedenken wat voor soort taart je wil: de bruidstaart is toch een belangrijk symbool voor een bruiloft. Het eerste hapje is natuurlijk voor het kersverse bruidspaar. Een moment dat absoluut op de foto moet. Hierover gesproken, heb je al een fotograaf benaderd die op de mooie dag foto’s gaat maken? Dat kan natuurlijk op op de to do list!