Waarom een GPS horloge kopen voor je kind een goede keuze is

 Waarom een GPS horloge kopen voor je kind een goede keuze is

Een GPS aanschaffen voor kinderen is uiterst geschikt voor ouders die hun nakomelingen extra vrijheid willen geven zonder dat ze moeten knarsetanden waar hun kinderen uithangen. Het is een nieuwe tool met heel wat functionaliteit. Maar waar moet je nu opletten als je zo’n GPS horloge in de wacht wil slepen? Enkele handvatten die je helpen om de juiste keuze te maken.

Wat is de omschrijving van een GPS horloge voor kinderen

Een GPS horloge voor je kind verstuurt data naar een verbonden account waar je kind op het ogenblik vertoeft. Ouders kunnen op deze manier via een verbinding op de smartphone app, tablet of laptop op elk ogenblik van de dag inloggen. Op de horloge wordt de locatie weergegeven waar je kind op dat ogenblik verblijft. Maar naast de locatiegegevens hebben deze GPS horloges nog andere functionele tools.

De meest belangrijke functies van een GPS horloge in vogelvlucht

De ingebouwde GPS tracker

Een ingebouwde GPS tracker is uiteraard de meest belangrijke functietool van de horloge voor kinderen. Zo beschikt het uurwerk over bewegingssensoren. Vrij vertaald betekent dit dat het horloge de plaats herkent wanneer je kind beweegt of niet. Als er beweging wordt vastgesteld of opgemeten, dan wordt om de 5 minuten op een automatische manier de locatie van het horloge naar een app gestuurd. Je kan ook kiezen om signalen te laten sturen om de 2 minuten of binnen 30 seconden, afhankelijk wat je voorkeur wegdraagt. Alle data van verstuurde locaties worden 24 uur in de app opgeslagen en bewaard. Daarna wordt alles verwijderd.

Het instellen van een zone

Om zekerheid te hebben dat je kind niet te ver van huis is tijdens het spelen, zijn er veel GPS horloges op de markt die bepaalde zones kunnen instellen. Als de locatie buiten de zone zich bevindt, krijgt een ouder hiervan meteen een specifieke melding.

Een SOS alarmknop

Als je kind in een noodsituatie verkeert of wanneer je kind onverwacht contact wil maken, dan heb je de mogelijkheid om bij bepaalde GPS horloges een SOS knop in te drukken. Meteen gaat dan bij de ouders een alarmmelding af.

Waar moet je opletten bij de aanschaf van een GPS horloge voor kinderen

Een GPS horloge kopen voor je kind zorgt voor elke ouder voor een extra veiligheidsgevoel. Zo weet je op elk tijdstip van de dag waar hij of zij zich bevindt. Het neemt sowieso heel wat stress weg, ook als je op vakantie bent. Zo verlies je nooit iemand uit het oog. Zie wel dat de signalen in Europa werkzaam zijn. Bij voorkeur is de aanschaf van een waterdicht model een goede optie. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken tijdens vakanties op het strand of rond een zwembad.