Bijzondere sieraden goed verzorgen

 Bijzondere sieraden goed verzorgen

Zowel gouden als zilveren sieraden hebben bij vaak dragen af en toe behoefte aan wat onderhoud. Heb je een mooie gouden armband gekregen van een geliefde, of geërfd van een familielid?

Dan kun je het wat doffe sieraad bij de juwelier mooi laten polijsten. Dit wordt zorgvuldig gedaan met de juiste middelen. Zo ogen jouw sieraden weer als nieuw en is de glans van het gebruikte materiaal weer terug als nieuw, zonder schade of bijtende middelen.

De maat van jouw sieraden

Heb je een mooie ketting, ring of armband gekregen waarvan de maat niet juist is? Of wil je een ring wat groter of kleiner laten maken om weg te geven aan een geliefde? Een goede juwelier kan een stukje van hetzelfde materiaal in jouw ring zetten en deze hierna polijsten. Zo zie je aan het eindresultaat niet dat de ring aangepast is en kan hij perfect passend worden gemaakt. Kortom; een gekregen sieraad hoeft niet weg te stoffen of in een lade te blijven liggen.

Een kapotte ketting of slotje

Is je geliefde ketting gebroken bij het dragen ervan? Een ketting hoeft geen waarde te hebben voor een ander, maar kan voor jou heel veel betekenen. Een sieradenhersteller of juwelier kan met de juiste materialen een aantal schakeltjes extra tussen een ketting plaatsen, of een slotje vervangen of repareren.

Dit is een redelijk eenvoudige klus en vaak valt de prijs voor dit soort reparaties mee. Je kunt altijd van tevoren vragen wat een dergelijke reparatie zal gaan kosten natuurlijk!

Missende steentjes

Opeens ontdek je dat een van de steentjes uit je ring, oorbellen of hanger verdwenen is. Vaak is het lastig om het steentje terug te vinden. Ook als je het losse steentje niet meer hebt kan een goede juwelier veel voor je betekenen, ook wanneer het niet gaat om zeer waardevolle steentjes.

Stap een binnen bij een juwelier in je buurt of vraag online een prijsopgaaf en ontdek wat het je zou kosten om jouw favoriete sieraden weer in de oorspronkelijke staat te laten herstellen. Het zal je verbazen hoeveel er tegenwoordig mogelijk is en gedaan kan worden.

Een nieuw sieraad van een oud sieraad laten maken

Heb je een sieraad van een edelmetaal *(goud of zilver bijvoorbeeld) dat je wilt laten gebruiken om er een (of meerdere) nieuwe sieraden van te laten maken? Vaak kan het metaal omgesmolten worden en hergebruikt worden om er iets nieuws van te maken.

Een mooi voorbeeld hiervan is het voorbeeld van twee broers die na het overlijden van hun vader 1 gouden trouwring te verdelen hadden. Beiden kozen ervoor om de ring van hun vader te laten gebruiken om te verwerken in twee nieuwe ringen, die beiden konden dragen. Zo kun je ieder sieraad een nieuw leven geven.